Welcome

91laws is a blog for Multiple Choice Questions on Indian Labour Laws. These questions are for academic purpose only. Each post contains 10 questions on 1 particular Act - mentioned at the top of the post. In case of any changes / corrections please feel free to leave comments.

3. The Employees’ Provident Funds and Miscellaneous Provisions Act, 1952



21.       Under the PF Act, 1952 “Insurance Fund” means ……………
A.      Unit Linked Insurance Plan
B.      Deposit Linked Insurance Fund
C.      Employees’ Group Accident Insurance
D.      Medical Insurance Fund

22.       The scheme defined under section 2(i-b) of the PF Act, 1952 is ……………..
A.      Pension Scheme
B.      Provident Fund Scheme
C.      Family Pension Scheme
D.      Insurance Scheme

23.       The section 2(i-a) of PF Act, 1952 defines………..
A.      Member
B.      Insurance
C.      Insurance Fund
D.      None of these

24.       The Insurance Scheme is framed under sub-section (1) of the Section ……… of the PF Act, 1952.
A.      8-A
B.      7-B
C.      6-C
D.      5-D

25.       The term “Member” is defined in the section ………… of the PF Act, 1952.
A.      2(j)
B.      2(u)
C.      2(m)
D.      2(p)

26.       Section 2(k-A) of the PF Act, 1952 defines …………..
A.      Occupier of the factory
B.      Pension Fund
C.      Establishment
D.      Pension Scheme

27.       The Employees’ Pension Fund is established under sub-section (2) of the section ………
A.      8-A
B.      7-A
C.      6-A
D.      5-A

28.       Section 2(kb) of the PF Act, 1952 defines ……….
A.      Recovery Amount
B.      Recovery Office
C.      Recover Officer
D.      Repayment Amount

29.       Section 2(ll) of the PF Act, 1952 defines …………
A.      Superannuation
B.      Annual Salary
C.      Scheme Policies
D.      Recovery

30.   The Employees’ Provident Funds Appellate Tribunal which is constituted under sec 7-D is defined under which section?
A.      2(j)
B.      2(k)
C.      2(l)
D.      2(m)
Answers to Labour Laws Questions 3: 21B, 22D, 23C, 24C, 25A, 26B, 27C, 28C, 29A, 30D

2 comments:

  1. How to check EFF Balance and how to withdraw PF Balance?

    ReplyDelete
  2. awesome work bro...
    really helpful n awesome....
    thnq....

    ReplyDelete